Inschrijvingen

Hoe schrijf ik mijn kind in ?

Elke leerling heeft wettelijk recht op inschrijving in de school of de vestigingsplaats gekozen door zijn ouders.  Een leerling kan maar ingeschreven worden nadat de ouders zich door ondertekening voor akkoord hebben verklaard met het pedagogisch project en het schoolreglement. Iedere leerling moet natuurlijk op de eerste plaats voldoen aan de toelatingsvoorwaarden.

Wanneer mag je kleuter voor het eerst naar school?

Kleuters mogen vanaf 2.5 jaar naar de kleuterschool. Om een rustige instap en een optimaal onthaal van de kleuters te kunnen garanderen, zijn er door de overheid vaste instapdagen vastgelegd. Er zijn zeven instapmomenten voorzien waarop kleuters, ouder dan 2,5 jaar en jonger dan 3 jaar toegelaten worden:

de eerste schooldag na de zomervakantie;
de eerste schooldag na de herfstvakantie;
de eerste schooldag na de kerstvakantie;
1 februari;
de eerste schooldag na de krokusvakantie;
de eerste schooldag na de paasvakantie;
de eerste maandag na het Hemelvaartweekend.
Nadat je kleuter 2,5 jaar is geworden, kan hij of zij dus instappen op de eerstvolgende instapdag.

Wil je voor je kleuter de instapdagen kennen, dan kan je die  hier  berekenen:

Eens ingeschreven, geldt dit voor de duur van de hele schoolloopbaan in de school, ook van de kleuterschool naar de lagere school binnen dezelfde campus.

Basisschool Herx wil ervoor zorgen dat alle kinderen uit groot Herk-de-Stad in hun eigen gemeente naar school kunnen gaan. Omwille van de capaciteit (het maximale aantal leerlingen) worden in onze school geen inschrijvingen geweigerd.

Wanneer en waar kan je inschrijven?

Tijdens de schooldagen:

De ouders kunnen hun kinderen altijd inschrijven bij de directeur Raf Vangeel;
Tijdens het schooljaar kan dat op alle schooldagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Vraag dan meteen ook een rondleiding door de school!;
Voor instappende kleuters zijn er ook kennismakingsdagen. Je kan er met je kleuter een activiteit bijwonen en je kan ter plaatse inschrijven.

KENNISMAKINGSDAGEN

InstapdatumVoor kleuters geboren tot en metKennismakingsdagen
Na de herfstvakantie
maandag 9 november 2020
9 mei 2018Woensdag 7 oktober 2020
Na de kerstvakantie
maandag 4 januari 2021
4 juli 2018Woensdag 18 november 2020
op maandag 1 februari 20211 augustus 2018Woensdag 13 januari 2021
Na de krokusvakantie
maandag 22 februari 2021
22 augustus 2018Woensdag 10 februari 2021
Na de paasvakantie
maandag 19 april 2021
19 oktober 2018Zondag 7 maart 2021
Opendeurdag
Na Hemelvaart
maandag 17 mei 2021
3 december 2018Woensdag 5 mei 2021

Hoe verloopt een bezoekdag? Mama en/of papa mogen met hun kleuter op bezoek komen in het instapklasje bij juf Priscilla (samenkomst telkens om 09.00u.) Terwijl jullie kleuter op verkenning gaat in de klas, krijgen jullie uitleg over de werking van de peuter- en eerste kleuterklas.
Basisschool Herx • Dr. Vanweddingenlaan 10/1 • 3540 Herk-De-Stad • www.basisschoolherx.be­

INFOAVONDEN

In juli en augustus:

Er is mogelijkheid tot inschrijven t.e.m. 5 juli en vanaf 16 augustus. Er is ook elk jaar een startavond voorzien. Men kan er kennismaken met leerkrachten, klas, directie, ouderraden,…  en men heeft ook de mogelijkheid om in te schrijven;
(breng de ISI+-kaart van je kindje of kids-ID mee. Die is nodig voor de inschrijving).