Inschrijvingen

Hoe schrijf ik mijn kind in ?

Elke leerling heeft wettelijk recht op inschrijving in de school of de vestigingsplaats gekozen door zijn ouders.  Een leerling kan maar ingeschreven worden nadat de ouders zich door ondertekening voor akkoord hebben verklaard met het pedagogisch project en het schoolreglement. Iedere leerling moet natuurlijk op de eerste plaats voldoen aan de toelatingsvoorwaarden.

Wanneer mag je kleuter voor het eerst naar school?

Kleuters mogen vanaf 2.5 jaar naar de kleuterschool. Om een rustige instap en een optimaal onthaal van de kleuters te kunnen garanderen, zijn er door de overheid vaste instapdagen vastgelegd. Er zijn zeven instapmomenten voorzien waarop kleuters, ouder dan 2,5 jaar en jonger dan 3 jaar toegelaten worden:

de eerste schooldag na de zomervakantie;
de eerste schooldag na de herfstvakantie;
de eerste schooldag na de kerstvakantie;
1 februari;
de eerste schooldag na de krokusvakantie;
de eerste schooldag na de paasvakantie;
de eerste maandag na het Hemelvaartweekend.
Nadat je kleuter 2,5 jaar is geworden, kan hij of zij dus instappen op de eerstvolgende instapdag.

Wil je voor je kleuter de instapdagen kennen, dan kan je die  hier  berekenen:

Eens ingeschreven, geldt dit voor de duur van de hele schoolloopbaan in de school, ook van de kleuterschool naar de lagere school binnen dezelfde campus.

Basisschool Herx wil ervoor zorgen dat alle kinderen uit groot Herk-de-Stad in hun eigen gemeente naar school kunnen gaan. Omwille van de capaciteit (het maximale aantal leerlingen) worden in onze school geen inschrijvingen geweigerd.

Wanneer en waar kan je inschrijven?

Tijdens de schooldagen:

De ouders kunnen hun kinderen altijd inschrijven bij de directeur Raf Vangeel.

directie@basisschoolherx.be

Tijdens de COVID-19 crisis is het moeilijk om externen te ontvangen tijdens de schooluren op onze school voor info & inschrijvingen. Een persoonlijk gesprek en inschrijving kan alleen op afspraak na de schooluren. We vragen je wel om bij het betreden van het schooldomein een mondmasker te dragen en je handen te ontsmetten.

Om de inschrijving te vervolledigen, hebben we volgende gegevens nodig:

• rijksregisternummer via het kids-ID
  • paspoort van één ouder
  • In geval van co-ouderschap, de gegevens én toestemming tot inschrijving van beide ouders.

Tijdens zomervakantie

Er is mogelijkheid tot inschrijven t.e.m. 5 juli en vanaf 16 augustus. Tijdens de infoavond van eind augustus kan je kennismaken met de leerkrachten, klas en klasgenootjes.